Voňavé kurča v cibuľovej omáčke
Kategória:
1 väčšie kurča ,
3 cibule ,
4 strúčiky cesnaku ,
1 šľahačkovú smotanu ,
1 PL zemiakového škrobu (Solamyl) ,
2 guľôčky čierneho korenia ,
2 guľôčky nového korenia ,
2 klinčeky ,
1 bobkový list ,
kúsok celej škorice ,
1 – 2 PL kečupu ,
cukor ,
soľ ,
olej na opekanie ,
petržlenovú vňať na ozdobenie
Voňavé kurča v cibuľovej omáčke - príprava
Kurča umyjeme, rozdelíme na 6 – 8 porcií a trocha osolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej, vložíme kúsky kurčaťa
a zo všetkých strán ich opečieme.
Potom mierne podlejeme a prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Polomäkké kurča odkryjeme a opečieme dočervena.
Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku a korenie. Podlejeme a dusíme asi 8 minút.
Opäť trocha podlejeme a necháme prejsť varom.
Zemiakový škrob dobre rozmiešame v smotane.
Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie
a škoricu, prilejeme smotanu so škrobom a rozmiešame. Pridáme kečup a zase rozmiešame, krátko povaríme a ochutíme soľou a troškou cukru.
Porcie kurčaťa vložíme do omáčky a krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
1 väčšie kurča ,
3 cibule ,
4 strúčiky cesnaku ,
1 šľahačkovú smotanu ,
1 PL zemiakového škrobu (Solamyl) ,
2 guľôčky čierneho korenia ,
2 guľôčky nového korenia ,
2 klinčeky ,
1 bobkový list ,
kúsok celej škorice ,
1 – 2 PL kečupu ,
cukor ,
soľ ,
olej na opekanie ,
petržlenovú vňať na ozdobenie
Voňavé kurča v cibuľovej omáčke - príprava
Kurča umyjeme, rozdelíme na 6 – 8 porcií a trocha osolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej, vložíme kúsky kurčaťa
a zo všetkých strán ich opečieme.
Potom mierne podlejeme a prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Polomäkké kurča odkryjeme a opečieme dočervena.
Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku a korenie. Podlejeme a dusíme asi 8 minút.
Opäť trocha podlejeme a necháme prejsť varom.
Zemiakový škrob dobre rozmiešame v smotane.
Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie
a škoricu, prilejeme smotanu so škrobom a rozmiešame. Pridáme kečup a zase rozmiešame, krátko povaríme a ochutíme soľou a troškou cukru.
Porcie kurčaťa vložíme do omáčky a krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
a zo všetkých strán ich opečieme.
Potom mierne podlejeme a prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Polomäkké kurča odkryjeme a opečieme dočervena.
Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku a korenie. Podlejeme a dusíme asi 8 minút.
Opäť trocha podlejeme a necháme prejsť varom.
Zemiakový škrob dobre rozmiešame v smotane.
Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie
a škoricu, prilejeme smotanu so škrobom a rozmiešame. Pridáme kečup a zase rozmiešame, krátko povaríme a ochutíme soľou a troškou cukru.
Porcie kurčaťa vložíme do omáčky a krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.