Voňavé kurča v cibuľovej omáčke
Kategória: 
1 väčšie kurča , 3 cibule , 4 strúčiky cesnaku , 1 šľahačkovú smotanu , 1 PL zemiakového škrobu (Solamyl) , 2 guľôčky čierneho korenia , 2 guľôčky nového korenia , 2 klinčeky , 1 bobkový list , kúsok celej škorice , 1 – 2 PL kečupu , cukor , soľ , olej na opekanie , petržlenovú vňať na ozdobenie

Voňavé kurča v cibuľovej omáčke - príprava

    Kurča umyjeme, rozdelíme na 6 – 8 porcií a trocha osolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej, vložíme kúsky kurčaťa
    a zo všetkých strán ich opečieme.
    Potom mierne podlejeme a prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
    Polomäkké kurča odkryjeme a opečieme dočervena.
    Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku a korenie. Podlejeme a dusíme asi 8 minút.
    Opäť trocha podlejeme a necháme prejsť varom.
    Zemiakový škrob dobre rozmiešame v smotane.
    Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie
    a škoricu, prilejeme smotanu so škrobom a rozmiešame. Pridáme kečup a zase rozmiešame, krátko povaríme a ochutíme soľou a troškou cukru.
    Porcie kurčaťa vložíme do omáčky a krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
    Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Top