Vafle so smotanou
200 g smotany na varenie , 125 g hladkej múky , 2 žĺtky , 50 g cukru , 1 ČL vanilínového cukru , 1 ČL citrónovej kôry , 1/2 ČL prášku do pečiva , štipku soli

Vafle so smotanou - príprava

    Smotanu zmiešame so žĺtkom, s cukrom, vanilínovým cukrom
    a so štipkou soli dohladka.
    Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom
    do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi.
    Vypracujeme husté cesto.
    Rozohriaty vafľovač vymastíme margarínom alebo chuťovo neutrálnym olejom.
    Na jednu porciu nalejeme 2 – 3 PL cesta, zatvoríme vafľovač a upečieme do svetlohnedá.
    Hotové vafle zostanú chrumkavé, ak ich necháme vychladnúť na kuchynskom rošte.
    Ak ich naukladáme na seba, zostanú mäkké.
Top