Vafle so smotanou
Kategória:
200 g smotany na varenie ,
125 g hladkej múky ,
2 žĺtky ,
50 g cukru ,
1 ČL vanilínového cukru ,
1 ČL citrónovej kôry ,
1/2 ČL prášku do pečiva ,
štipku soli
Vafle so smotanou - príprava
Smotanu zmiešame so žĺtkom, s cukrom, vanilínovým cukrom
a so štipkou soli dohladka.
Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom
do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi.
Vypracujeme husté cesto.
Rozohriaty vafľovač vymastíme margarínom alebo chuťovo neutrálnym olejom.
Na jednu porciu nalejeme 2 – 3 PL cesta, zatvoríme vafľovač a upečieme do svetlohnedá.
Hotové vafle zostanú chrumkavé, ak ich necháme vychladnúť na kuchynskom rošte.
Ak ich naukladáme na seba, zostanú mäkké.
Kategória:
200 g smotany na varenie ,
125 g hladkej múky ,
2 žĺtky ,
50 g cukru ,
1 ČL vanilínového cukru ,
1 ČL citrónovej kôry ,
1/2 ČL prášku do pečiva ,
štipku soli
Vafle so smotanou - príprava
Smotanu zmiešame so žĺtkom, s cukrom, vanilínovým cukrom
a so štipkou soli dohladka.
Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom
do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi.
Vypracujeme husté cesto.
Rozohriaty vafľovač vymastíme margarínom alebo chuťovo neutrálnym olejom.
Na jednu porciu nalejeme 2 – 3 PL cesta, zatvoríme vafľovač a upečieme do svetlohnedá.
Hotové vafle zostanú chrumkavé, ak ich necháme vychladnúť na kuchynskom rošte.
Ak ich naukladáme na seba, zostanú mäkké.
a so štipkou soli dohladka.
Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom
do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi.
Vypracujeme husté cesto.
Rozohriaty vafľovač vymastíme margarínom alebo chuťovo neutrálnym olejom.
Na jednu porciu nalejeme 2 – 3 PL cesta, zatvoríme vafľovač a upečieme do svetlohnedá.
Hotové vafle zostanú chrumkavé, ak ich necháme vychladnúť na kuchynskom rošte.
Ak ich naukladáme na seba, zostanú mäkké.