Cibuľové tortičky
Kategória: 
500 g hladkej múky , 1 kocku droždia , 1 ČL cukru , 6 PL margarínu , 750 g červenej cibule , 2 strúčiky cesnaku , 4 ČL olivového oleja , 160 ml kyslej smotany , 200 g balkánskeho syra alebo fety , 1 PL tymianových lístkov , soľ , mleté čierne korenie

Cibuľové tortičky - príprava

    Múku preosejeme do misky a urobíme v nej jamku.
    Nadrobíme do nej droždie, vmiešame 6 lyžíc vlažnej vody
    a necháme asi 20 minút kysnúť.
    Potom pridáme 200 ml vody, cukor, 2 lyžice margarínu,
    1 lyžičku soli a uhnetieme cesto.
    Necháme 30 minút kysnúť.
    Cesto rozdelíme na 16 kusov, ktoré rozvaľkáme na placku. Každú potrieme olivovým olejom, navrch rozdelíme cibuľu, pokvapkáme kyslou smotanou, posypeme rozdrobeným syrom
    a lístočkami tymianu.
    V horúcej rúre pečieme približne 20 minút.
Top