Jablková domáca štrúdľa
Kategória:
35 dkg hladkej múky,
1 žĺtok,
1 PL octu,
soľ na hrot noža,
1 dcl vlažnej vody,
10 dkg masla - Hery,
2 kg očistených jabĺk,
15 dkg postrúhaných orechov,
práškový cukor na posypanie,
1 balíček škoricového cukru,
1 balíček hrozienok namočených vo vode
Jablková domáca štrúdľa - príprava
Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok , ocot a soľ.
Prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo
a vypracujeme hladké cesto.
Dáme ho odležať na 30 minút na chladné miesto.
Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme a plníme jablkami, orechmi, škoricou a hrozienkami posypeme cukrom. Potom stočíme a pečieme v predhriatej rúre.
Kategória:
35 dkg hladkej múky,
1 žĺtok,
1 PL octu,
soľ na hrot noža,
1 dcl vlažnej vody,
10 dkg masla - Hery,
2 kg očistených jabĺk,
15 dkg postrúhaných orechov,
práškový cukor na posypanie,
1 balíček škoricového cukru,
1 balíček hrozienok namočených vo vode
Jablková domáca štrúdľa - príprava
Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok , ocot a soľ.
Prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo
a vypracujeme hladké cesto.
Dáme ho odležať na 30 minút na chladné miesto.
Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme a plníme jablkami, orechmi, škoricou a hrozienkami posypeme cukrom. Potom stočíme a pečieme v predhriatej rúre.
Prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo
a vypracujeme hladké cesto.
Dáme ho odležať na 30 minút na chladné miesto.
Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme a plníme jablkami, orechmi, škoricou a hrozienkami posypeme cukrom. Potom stočíme a pečieme v predhriatej rúre.