Jablková domáca štrúdľa
35 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, 1 PL octu, soľ na hrot noža, 1 dcl vlažnej vody, 10 dkg masla - Hery, 2 kg očistených jabĺk, 15 dkg postrúhaných orechov, práškový cukor na posypanie, 1 balíček škoricového cukru, 1 balíček hrozienok namočených vo vode

Jablková domáca štrúdľa - príprava

    Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok , ocot a soľ.
    Prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo
    a vypracujeme hladké cesto.
    Dáme ho odležať na 30 minút na chladné miesto.
    Na pomúčenej doske potom cesto rozvaľkáme a plníme jablkami, orechmi, škoricou a hrozienkami posypeme cukrom. Potom stočíme a pečieme v predhriatej rúre.
Top