Vyskoč z vody
400 g hladkej múky, 300 g tuku (Palmarin, Hera), 40 g droždia, 6 lyžíc mlieka, 1 lyžičku cukru, hustý lekvár,práškový cukor na posypanie

Vyskoč z vody - príprava

    Múku a tuk zmiešame a pridáme z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások.
    Spracujeme cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou.
    Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku
    a znovu premiesime.
    Potom ho rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník alebo obdĺžnik a poukladáme na vymastený plech.
    Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
    Koláče upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom
Top