Zemiakový šalát
Kategória: 
1 kg zemiakov , 5 vajec , 1 majonézu , 1 konzervu hrášku s mrkvou (400 g), 1 cibuľu , 2 lyžice octu , 2 väčšie kyslé uhorky , 2 ČL plnotučnej horčice , 1 ČL práškového cukru , mleté čierne korenie , soľ

Zemiakový šalát - príprava

    Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v slanej vode. Za tepla ich ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na malé kocky alebo kolieska.
    Cibuľu nasekáme nadrobno.
    Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame.
    Všetko spolu s hráškom, mrkvou a nadrobno nakrájanou uhorkou opatrne premiešame.
    Do vody dáme ocot, cukor a privedieme do varu.
    Asi polovicu nálevu ešte za tepla vlejeme do šalátu.
    Premiešame, pridáme majonézu, ochutíme horčicou, soľou
    a korením.
    Podľa chuti dolejeme zvyšný nálev a ešte raz premiešame. Necháme vychladnúť.
Top