Klasické, jednoduché jedlo z bravčového mäsa vhodné ako obed alebo večera.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
600 g bračové karé alebo stehno
1 kg zemiakov
1 ks cibuľa
soľ
paprika
čierne korenie
vegeta
vorchestrová omáčka
slanina
Bravčové mäso zapekané so zemiakmi - príprava
Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu. Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky. Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso. Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky. Na vrch dáme tenké prúžky slaniny. Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu.