Bravčové mäso zapekané so zemiakmi
Ľahký
Lacný

Klasické, jednoduché jedlo z bravčového mäsa vhodné ako obed alebo večera.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Suroviny

  • 600 g bračové karé alebo stehno
  • 1 kg zemiakov
  • 1 ks cibuľa
  • soľ
  • paprika
  • čierne korenie
  • vegeta
  • vorchestrová omáčka
  • slanina

Bravčové mäso zapekané so zemiakmi - príprava

    Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
    Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
    Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso.
    Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
    Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
    Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu.

    Podávame so zeleninovým šalátom a s Tzatzikami.
Top