Králik na hubách
Kategória:
1 králik,
1 strúčik cesnaku,
2 cibule,
250 g olúpaných rajčín,
3 PL oleja,
soľ, korenie,
1 PL provensálskeho korenia,
500 ml vývaru (z kocky),
500 g lesných húb,
425 ml konzerva bielej fazule,
1 PL solamylu,
4 PL bieleho vína
Králik na hubách - príprava
Mäso umyjeme a osušíme.
Oddelíme stehná, vykostíme chrbát.
Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme.
Rajčiny sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame.
V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme.
Stehná opečieme, osolíme a okoreníme.
Pridáme cesnak, cibuľu a rajčiny.
Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút.
Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja.
Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule
a všetko uvedieme do varu.
Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a
asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme. Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou
s fazuľami.
Vhodnou prílohou je cestovina.
Podobné recepty
Kategória:
1 králik,
1 strúčik cesnaku,
2 cibule,
250 g olúpaných rajčín,
3 PL oleja,
soľ, korenie,
1 PL provensálskeho korenia,
500 ml vývaru (z kocky),
500 g lesných húb,
425 ml konzerva bielej fazule,
1 PL solamylu,
4 PL bieleho vína
Králik na hubách - príprava
Mäso umyjeme a osušíme.
Oddelíme stehná, vykostíme chrbát.
Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme.
Rajčiny sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame.
V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme.
Stehná opečieme, osolíme a okoreníme.
Pridáme cesnak, cibuľu a rajčiny.
Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút.
Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja.
Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule
a všetko uvedieme do varu.
Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a
asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme. Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou
s fazuľami.
Vhodnou prílohou je cestovina.
Oddelíme stehná, vykostíme chrbát.
Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme.
Rajčiny sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame.
V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme.
Stehná opečieme, osolíme a okoreníme.
Pridáme cesnak, cibuľu a rajčiny.
Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút.
Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja.
Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule
a všetko uvedieme do varu.
Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a
asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme. Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou
s fazuľami.
Vhodnou prílohou je cestovina.