Králik na hubách
1 králik, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, 250 g olúpaných rajčín, 3 PL oleja, soľ, korenie, 1 PL provensálskeho korenia, 500 ml vývaru (z kocky), 500 g lesných húb, 425 ml konzerva bielej fazule, 1 PL solamylu, 4 PL bieleho vína

Králik na hubách - príprava

    Mäso umyjeme a osušíme.
    Oddelíme stehná, vykostíme chrbát.
    Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme.
    Rajčiny sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame.
    V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme.
    Stehná opečieme, osolíme a okoreníme.
    Pridáme cesnak, cibuľu a rajčiny.
    Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút.
    Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja.
    Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule
    a všetko uvedieme do varu.
    Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a
    asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme. Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou
    s fazuľami.
    Vhodnou prílohou je cestovina.
Top