Zajac na horčici
1 vypitvaného a očisteného zajaca, 1 pohár francúzskej dionskej horčice, 5 polievkových lyžíc oleja, 1 veľkú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku, trochu sušeného tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 dl bieleho vína

Zajac na horčici - príprava

    Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme.
    Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá.
    Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vínom.
    Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián.
    Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme.
    Ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime.
    Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka.
    Udusené mäso vyberieme z pekáča, do omáčky vmiešame kyslú smotanu.
    Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi – hranolčekmi.
Top