Kyslá polievka
Kategória:
1 – 2 litre šťavy z kyslej kapusty,
1 hovädzí jazyk ,
900 g kostí z bravčových rebier aj s kúskami mäsa ,
4 zemiaky ,
1 pokrájanú cibuľu ,
1 neštipľavú klobásu ,
40 g sušených húb ,
1 ČL mletej červenej papriky ,
1 KL soli ,
1 ČL vegety ,
5 zrniek celého čierneho korenia ,
200 g širokých rezancov
Kyslá polievka - príprava
Do hrnca vlejeme vodu z kyslej kapusty, pridáme umytý hovädzí jazyk, klobásu, rebierka, sušené huby a cibuľu. Varíme asi 80 minút na miernom ohni, pokiaľ mäso nezmäkne.
Ochutíme červenou paprikou, vegetou a soľou.
Podľa kyslosti dolejeme vodu.
Polievka by mala byť mierne kyslá.
Ku koncu varenia pridáme olúpané celé zemiaky a dovaríme.
Popri tom si v slanej vode zvlášť uvaríme široké rezance, ktoré dáme do polievky až pri servírovaní na tanier
Kategória:
1 – 2 litre šťavy z kyslej kapusty,
1 hovädzí jazyk ,
900 g kostí z bravčových rebier aj s kúskami mäsa ,
4 zemiaky ,
1 pokrájanú cibuľu ,
1 neštipľavú klobásu ,
40 g sušených húb ,
1 ČL mletej červenej papriky ,
1 KL soli ,
1 ČL vegety ,
5 zrniek celého čierneho korenia ,
200 g širokých rezancov
Kyslá polievka - príprava
Do hrnca vlejeme vodu z kyslej kapusty, pridáme umytý hovädzí jazyk, klobásu, rebierka, sušené huby a cibuľu. Varíme asi 80 minút na miernom ohni, pokiaľ mäso nezmäkne.
Ochutíme červenou paprikou, vegetou a soľou.
Podľa kyslosti dolejeme vodu.
Polievka by mala byť mierne kyslá.
Ku koncu varenia pridáme olúpané celé zemiaky a dovaríme.
Popri tom si v slanej vode zvlášť uvaríme široké rezance, ktoré dáme do polievky až pri servírovaní na tanier
Ochutíme červenou paprikou, vegetou a soľou.
Podľa kyslosti dolejeme vodu.
Polievka by mala byť mierne kyslá.
Ku koncu varenia pridáme olúpané celé zemiaky a dovaríme.
Popri tom si v slanej vode zvlášť uvaríme široké rezance, ktoré dáme do polievky až pri servírovaní na tanier