Lososová krémová polievka
Kategória: 
a 1/2 PL masla, 1 stredne veľkú cibuľu , 1 malý pór , 3 PL hladkej múky , 1,5 l zeleninového alebo rybieho vývaru (z kocky) , 300 g zemiakov , 400 g rezov alebo steakov z lososa bez kože a kostí, 220 ml mlieka , 120 ml smotany na šľahanie , 2 PL nasekaného čerstvého kôpru , soľ , mleté čierne korenie

Lososová krémová polievka - príprava

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pražíme do zmäknutia.
    Potom pridáme múku, stiahneme plameň a za občasného miešania ešte asi 3 minúty smažíme.
    Do hrnca prilejeme horúci vývar, premiešame a pridáme olúpané, na kocky pokrájané zemiaky.
    Osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
    Potom zmiernime plameň, hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
    Lososa pokrájame na menšie kúsky, ktoré spolu s mliekom pridáme do polievky.
    Polievku varíme už len krátko, asi 3 až 5 minút, aby sa mäso nerozpadlo.
    Potom primiešame šľahačkovú smotanu a nasekaný kôpor. Polievku prehrejeme, už nevaríme.
    Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Top