Nízkotučný jablkový koláč
4–5 jabĺk ošúpaných a pokrájaných na mesiačiky, 1 šálka čučoriedok, 1 1/2 šálky nízkotučného mlieka, 1 celé vajce, 2 vaječné bielky, 1/2 šálky preosiatej hladkej múky, 1/4 šálky cukru, 1,5 kávovej lyžičky vanilky, 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice, sprej na vymastenie plechu 1 šálka = 225 ml

Nízkotučný jablkový koláč - príprava

    Sprejom na pečenie vystriekajte okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm. Poukladajte do nej pokrájané jablká a nasypte polovicu čučoriedok.

    Vyšľahajte vajíčka, pridajte mlieko, múku a ostatnými ingredienciami. Zľahka premiešajte. Zmes nalejte na ovocie.
Top