Trojfarebné rezy
CESTO: 9 vajec, 9 lyžíc kryštálového cukru, 9 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica mletých orechov, PLNKA: 1,5 l mlieka, 3 vanilkové pudingy 9 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 ml rumu, 200 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 50 g posekaných orechov

Trojfarebné rezy - príprava

    Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom.
    Cesto rozdelíme na 3 časti.
    Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky 3 cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
    Hrozienka namočíme do rumu.
    Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami.
    Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom.
    Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi.
    Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom.
    Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.
Top