Trojfarebné rezy
Kategória:
CESTO:
9 vajec,
9 lyžíc kryštálového cukru,
9 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
1 lyžica kakaa,
1 lyžica mletých orechov,
PLNKA:
1,5 l mlieka,
3 vanilkové pudingy
9 lyžíc kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
250 ml rumu,
200 g mletých orechov,
100 g hrozienok,
50 g posekaných orechov
Trojfarebné rezy - príprava
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto rozdelíme na 3 časti.
Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky 3 cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočíme do rumu.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami.
Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom.
Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi.
Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom.
Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.
Podobné recepty
Kategória:
CESTO:
9 vajec,
9 lyžíc kryštálového cukru,
9 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
1 lyžica kakaa,
1 lyžica mletých orechov,
PLNKA:
1,5 l mlieka,
3 vanilkové pudingy
9 lyžíc kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
250 ml rumu,
200 g mletých orechov,
100 g hrozienok,
50 g posekaných orechov
Trojfarebné rezy - príprava
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto rozdelíme na 3 časti.
Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky 3 cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočíme do rumu.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami.
Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom.
Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi.
Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom.
Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.
Cesto rozdelíme na 3 časti.
Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky 3 cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočíme do rumu.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami.
Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom.
Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi.
Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom.
Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.