Jablková štrúdla
Kategória:
Základné cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, trošku soli, 1 šľahačková smotana
Bešamelová zmes: 80 g masti roztopiť a pridať 30 g polohrubej múky, 30 sekúnd nechať prebublať, spolu dobre vymiešame
Jablková štrúdla - príprava
Základné cesto vypracujeme, vyvaľkáme na veľký tenký plát a potrieme ho bešamelovou zmesou. Necháme zaschnúť asi 10 - 15 minút.
Potom zrolujeme a rozkrojíme na 4 diely.
Každý diel vyvaľkáme na tenko a pokryjeme plnkou (jablkovou, orechovou, tvarohovou, makovou, atď.). Štrúdľu potrieme pred pečením vajíčkom.
Podobné recepty
Kategória:
Základné cesto: 300 g hladkej múky, 1 vajce, trošku soli, 1 šľahačková smotana
Bešamelová zmes: 80 g masti roztopiť a pridať 30 g polohrubej múky, 30 sekúnd nechať prebublať, spolu dobre vymiešame
Jablková štrúdla - príprava
Základné cesto vypracujeme, vyvaľkáme na veľký tenký plát a potrieme ho bešamelovou zmesou. Necháme zaschnúť asi 10 - 15 minút.
Potom zrolujeme a rozkrojíme na 4 diely.
Každý diel vyvaľkáme na tenko a pokryjeme plnkou (jablkovou, orechovou, tvarohovou, makovou, atď.). Štrúdľu potrieme pred pečením vajíčkom.
Potom zrolujeme a rozkrojíme na 4 diely.
Každý diel vyvaľkáme na tenko a pokryjeme plnkou (jablkovou, orechovou, tvarohovou, makovou, atď.). Štrúdľu potrieme pred pečením vajíčkom.