Jablková bábovka bez tuku
200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru, 200 g hrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1/2 vrecúška prášku do perníka, 200 g postrúhaných jabĺk, štipku soli, hrozienka, kokos.

Jablková bábovka bez tuku - príprava

    Z cukru, vanilkového cukru a žĺtkov vymiešame metličkou piškótové cesto.
    Pridáme preosiatu múku s práškami do pečiva a jablká. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli.
    Pečieme vo vymastenej a strúhankou (alebo strúhanými piškótami) vysypanej bábovkovej forme pri teplote 180 stupňov Celzia.
    Posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka, orechy alebo strúhaný kokos.
Top