Odpaľované venčeky
2 dcl vody 70 g margarínu 120 g hrubej múky 3 vajcia štipka soli Na plnku: ½ l mlieka 100 g práškového cukru 2 vajcia 50 g krémového prášku Zlatý klas 2 dl šľahačky 20 g práškového cukru vanilkový cukor

Odpaľované venčeky - príprava

    Postup:
    Do vody pridáme soľ, margarín a dáme variť. Do vriacej vody zavaríme múku a miešame kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na varešku. Do vychladnutej postupne primiešame vajcia.Dobré miešame, dáme do vrecúška a na pomastený plech vytláčame venčeky, ktoré upečieme v horúcej rúre.
    Plnka:
    Mlieko s polovicou cukru dáme variť. Potom pridáme žĺtky, vanilkoý cukor a krémový prášok, ktoré sme rozmiešali v troche studeného mlieka a za stáleho miešania povaríme. Do horúceho primiešame z bielkov a cukru ušľahaný tuhý sneh. Dobre schladenú smotanu ušľaháme a potom zľahka primiešame cukor.
    Ja som šľahačku nedávala.
    Punk´s not dead
Top