Jednoduchý jablkový koláč
250 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 250 g stuženého tuku. Plnka: 750 g jabĺk, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 lyžičku mletej škorice

Jednoduchý jablkový koláč - príprava

    Múku rozmiešame s kypriacim práškom, zmiešame s práškovým cukrom, vajcami a so zmäknutým tukom.
    Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
    Jednu časť dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, cesto popicháme vidličkou a dáme naň nahrubo postrúhané jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Prikryjeme druhou polovicou cesta a tiež popicháme vidličkou.
    Pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 40 minút.
Top