Jablkovo tvarohový koláč
150 g hladkej múky, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, vanilkový cukor, 100 g masla. Plnka: 500 g jabĺk, 250 g tvarohu, 50 g práškového cukru, vanilkový cukor, 1 žĺtok, sneh z dvoch bielok, 2 lyžice škrobovej múčky.

Jablkovo tvarohový koláč - príprava

    Z múky, masla, žĺtka, práškového a vanilkového cukru spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme do menšieho pekáča.
    Očistené jablká pokrájame na malé a tenké plátky.
    Tvaroh zmiešame so škrobovou múčkou, práškovým a vanilkovým cukrom, Pridáme žĺtok a jablká. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielok.
    Zmes rovnomerne rozotrieme na cesto a dáme do vyhriatej rúry.
    Pečieme 40 až 45 minút.
    Hotový koláč posypeme práškovým cukrom
Top