Jablkový koláč s posýpkou
380 g polohrubej múky, 200 g margarínu, 120 g kryštálového cukru, 2 dl vlažného mlieka, 2 vajcia, 1 vrecúško prášku do pečiva, tuk a múku na prípravu pekáča. Na plnku: 900 g očistených jabĺk. Na posýpku: 80 g hrubej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru.

Jablkový koláč s posýpkou - príprava

    Zmiešame hrubú múku, maslo a kryštálový cukor na posýpku a hmotu odložíme do chladničky.
    Z múky, cukru, roztopeného margarínu, vlažného mlieka, vajec a prášku do pečiva pripravíme cesto.
    Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč (asi 25 x 40 cm) a urovnáme ho stierkou. Navrch uložíme nahrubo postrúhané jablká.
    V predhriatej rúre koláč napoly upečieme. Vyberieme ho, po celej ploche rovnomerne rozdrobíme posýpku a dopečieme. Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.
Top