Cibuľový koláč
CESTO: 300 g hladkej múky , pol lyžičky soli , 12 g droždia, 7 – 8 lyžíc mlieka , kryštálový cukor , 50 g tuku PLNKA: 1,2 kg cibule , 200 g anglickej slaniny , 2 lyžice rasce, 500 ml kyslej smotany , 250 g nastrúhaného syra , mleté biele a čierne korenie , soľ

Cibuľový koláč - príprava

    Cesto: Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme kvások pripravený z trocha mlieka, droždia a štipky cukru.
    Primiešame zmäknutý tuk, vypracujeme hladké cesto a dáme ho do tepla vykysnúť.
    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme na pripravený plech.
    Plnka: Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska.
    Slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme kolieska cibule, osolíme a dusíme 10 minút.
    Zmes rozložíme na cesto a posypeme rascou.
    Smotanu ochutíme soľou, korením a dobre rozmiešame. Vylejeme na vrstvu cibule a celú plochu posypeme postrúhaným syrom.
    Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Top