Rýchly koláč super na jesenné obdobie, keď je dostatok jabĺk.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
1lístkové cesto
1 balenie okrúhlych piškót
1 kg jabĺk
100 g kryštálového cukru
1 lyžičku mletej škorice
1vrecúško vanilkového cukru
1 L mlieka
2 ks vanilkového, alebo čokoládového pudingového prášku
4 lyžice kryštálového cukru.
Jablkový koláč z lístkového cesta 1 - príprava
Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Cesto rozvaľkáme, poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablká, posypeme cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Na jablká vylejeme horúci puding pripravený z mlieka, pudingového prášku a 4 lyžíc cukru. Celé to prikryjeme rozvaľkanou druhou polovicou lístkového cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do ružova