Jahňací bylinkový chrbát
Kategória:
jahňací chrbát s kosťou,
3 krajce toastového chleba ,
600 g cukín ,
250 g malých paradajok,
9 lyžíc miešaných posekaných byliniek ,
60 g nastrúhaného syra gouda,
olivový olej ,
2 lyžice horčice ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Jahňací bylinkový chrbát - príprava
Rúra zohriatá na 200 °C.
Chlieb rozdrobíme a zomelieme.
Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme
a polejeme olivovým olejom.
Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime a pečieme asi 5 minút.
Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji.
Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme
k cukine a paradajkám.
Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút.
Podávame s opečenými zemiakmi
Kategória:
jahňací chrbát s kosťou,
3 krajce toastového chleba ,
600 g cukín ,
250 g malých paradajok,
9 lyžíc miešaných posekaných byliniek ,
60 g nastrúhaného syra gouda,
olivový olej ,
2 lyžice horčice ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Jahňací bylinkový chrbát - príprava
Rúra zohriatá na 200 °C.
Chlieb rozdrobíme a zomelieme.
Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme
a polejeme olivovým olejom.
Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime a pečieme asi 5 minút.
Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji.
Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme
k cukine a paradajkám.
Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút.
Podávame s opečenými zemiakmi
Chlieb rozdrobíme a zomelieme.
Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme
a polejeme olivovým olejom.
Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime a pečieme asi 5 minút.
Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji.
Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme
k cukine a paradajkám.
Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút.
Podávame s opečenými zemiakmi