Jahňací bylinkový chrbát
jahňací chrbát s kosťou, 3 krajce toastového chleba , 600 g cukín , 250 g malých paradajok, 9 lyžíc miešaných posekaných byliniek , 60 g nastrúhaného syra gouda, olivový olej , 2 lyžice horčice , mleté čierne korenie , soľ

Jahňací bylinkový chrbát - príprava

    Rúra zohriatá na 200 °C.
    Chlieb rozdrobíme a zomelieme.
    Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 minút. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom.
    Cukiny po dĺžke pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme
    a polejeme olivovým olejom.
    Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime a pečieme asi 5 minút.
    Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 minút.
    Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme v horúcom oleji.
    Po 8 – 10 minútach mäso vyberieme a ochutíme horčicou.
    Opražené mäso vyvaľkáme v bylinkovej zmesi a pridáme
    k cukine a paradajkám.
    Vložíme do rúry a pečieme asi 5 minút.
    Podávame s opečenými zemiakmi
Top