Orechové rezy na oblátke
210 g práškového cukru, 210 g orechov, 5 lyžíc strúhanky 6 vajec, ½ lyžičky prášku do pečiva, 2 tortové oblátky Krém: 250 g masla, 150 g práškového cukru, 2 žĺtka, 200 ml čiernej kávy, 1 krémový prášok Zlatý klas

Orechové rezy na oblátke - príprava

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme 4 žĺtky, pomleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva. Na dno plechu uložíme podlhovasté oblátky, natrieme na ne cesto a upečieme.
    Pripravíme krém:
    Maslo s cukrom vymiešame do penista. Uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme ju, vo vlažnej rozmiešame Zlatý klas a 2 žĺtky a uvaríme hustý puding. Keď vychladne, zmiešame ho s pripraveným maslom a krém natrieme na upečený koláč. Vrch posypeme posekanými orechmi.
Top