Rezne v zemiakovej placke
4 rezne bravčového karé, 80 g konzervovaných šampiňónov , 4 kusy plátkového syra , olej, mleté čierne korenie , soľ .ZEMIAKOVÉ PLACKY: 350 g očistených surových zemiakov, 30 g múky , 1 vajce , 2 lyžice mlieka, 50 g oravskej slaniny, 20 g cibule , 1 strúčik cesnaku , mleté čierne korenie , soľ

Rezne v zemiakovej placke - príprava

    Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Po oboch stranách ich prudko opečieme a uložíme na pekáč.
    Na každý rezeň položíme plátky konzervovaných šampiňónov
    a prekryjeme syrom.
    Pekáč vložíme do horúcej rúry a rezne zapekáme, kým sa na nich syr neroztopí.

    Zemiakové placky: Zemiaky postrúhame, uvoľnenú prebytočnú vodu zlejeme, pridáme múku, vajce, posekanú cibuľu, kocky opraženej slaniny, cesnak, korenie, soľ a podľa potreby mlieko.
    Zemiakové cesto rozdelíme na 4 porcie.
    Z každej na horúcom oleji usmažíme placku.
    Zapečený rezeň uložíme na polovicu placky a prekryjeme ho druhou polovicou placky.
    Podávame s miešaným zeleninovým šalátom
Top