Plnené rakvičky
Kategória:
400 g hladkej múky, 250 g Palmarinu, 60 g práškového cukru,
2 žĺtky /alebo 1 vajce/, 2 lyžice kakaa, čokoláda
Krém:
1 sladené kondenzované mlieko, 250 g Palmarinu, rum
Plnené rakvičky - príprava
Zo surovín spracujeme hladké cesto a vyložíme ním v hrubšej vrstve formičky /rakvičky/.
Upečieme ich v mierne teplej rúre a potom hneď vyklopíme.
Urobíme krém:
Kondenzované mlieko varíme asi 2 hodiny a necháme ho vychladnúť. Potom primiešame Palmarin, rum a vymiešame hladký krém. Na vychladnuté rakvičky natrieme vrstvu krému a dáme do chladu. Potom ich namáčame v čokoláde a necháme na mastnom papieri stuhnúť.
Podobné recepty
Kategória:
400 g hladkej múky, 250 g Palmarinu, 60 g práškového cukru,
2 žĺtky /alebo 1 vajce/, 2 lyžice kakaa, čokoláda
Krém:
1 sladené kondenzované mlieko, 250 g Palmarinu, rum
Plnené rakvičky - príprava
Zo surovín spracujeme hladké cesto a vyložíme ním v hrubšej vrstve formičky /rakvičky/.
Upečieme ich v mierne teplej rúre a potom hneď vyklopíme.
Urobíme krém:
Kondenzované mlieko varíme asi 2 hodiny a necháme ho vychladnúť. Potom primiešame Palmarin, rum a vymiešame hladký krém. Na vychladnuté rakvičky natrieme vrstvu krému a dáme do chladu. Potom ich namáčame v čokoláde a necháme na mastnom papieri stuhnúť.
Upečieme ich v mierne teplej rúre a potom hneď vyklopíme.
Urobíme krém:
Kondenzované mlieko varíme asi 2 hodiny a necháme ho vychladnúť. Potom primiešame Palmarin, rum a vymiešame hladký krém. Na vychladnuté rakvičky natrieme vrstvu krému a dáme do chladu. Potom ich namáčame v čokoláde a necháme na mastnom papieri stuhnúť.