Martinské rezy
250 g hladkej múky, 250 g tuku /Palmarinu, Helie/, 4 lyžice kyslej smotany Plnka: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 5 – 6 jabĺk, 150 g orechov alebo maku, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice kakaa

Martinské rezy - príprava

    Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.
    Priprava plnky:
    Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme jablká, orechy /alebo pomletý mak/, vanilínový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
    Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 – 40 minút.
Top