Zapečené palacinky v karamelovom pudingu - príprava
Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, soľ, práškový cukor a vajcia.
Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť.
Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov a piatich lyžíc cukru.
Puding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáčiku. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom.
Naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky.
Ak máte, pridajte hrozienka a zalejte zvyšným pudingom
a dajte palacinky zapiecť.
Postačí polhodinka pri teplote 170 stupńov
Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom bielka s cukrom. Predpečené palacinky - vrch potrite bielkovou penou a dajte zapiecť do zlata.
Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje.