Biftek s hermelínom
800 g hovädzej sviečkovice, 30 g hladkej múky, 200 g šampiňónov, 200 g hermelínu, 50 g brusníc, 100 g olív, 1 pomaranč, olej, mleté čierne korenie, soľ

Biftek s hermelínom - príprava

    Mäso pokrájame na hrubšie plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
    Orestované mäso vyberieme a výpek zahustíme múkou, zalejeme vodou, osolíme a prevaríme.
    Na hotové mäso uložíme pokrájané šampiňóny, prekryjeme plátkom hermelínu a zapečieme v rúre.
    Podávame podliate šťavou a ozdobíme olivami, brusnicami a pomarančom.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby