Aljašská treska so špenátom
Kategória:
800 g filé z aljašskej tresky,
2–3 lyžice citrónovej šťavy,
750 g malých nových zemiakov,
200 ml oleja,
750 g špenátových listov,
300 g hríbov,
1–2 strúčiky cesnaku,
4 lyžice hladkej múky,
200 ml šľahačky,
2 vajcia,
1 citrón,
mleté čierne korenie,
soľ
Aljašská treska so špenátom - príprava
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky.
Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.
Podobné recepty
Kategória:
800 g filé z aljašskej tresky,
2–3 lyžice citrónovej šťavy,
750 g malých nových zemiakov,
200 ml oleja,
750 g špenátových listov,
300 g hríbov,
1–2 strúčiky cesnaku,
4 lyžice hladkej múky,
200 ml šľahačky,
2 vajcia,
1 citrón,
mleté čierne korenie,
soľ
Aljašská treska so špenátom - príprava
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky.
Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.
Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.