Vysmážaný karfiol v pivnom cestíčku
Kategória: 
1 karfiol , soľ , 2 lyžice citrónovej šťavy , 100 g múky , 30 g strúhaného syra , 1/2 lyžičky kari , 1 žĺtok ,1 lyžica roztopeného masla , 175 ml piva , 2 bielka ,tuk na vymastenie formy

Vysmážaný karfiol v pivnom cestíčku - príprava

    Karfiol rozdelíme na ružičky a umyjeme.
    Krátko povaríme v osolenej vode, potom necháme okvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme zhruba 10 minút odstáť.
    Zmiešame múku, syr, kari a trocha soli.
    Primiešame žĺtok, mlieko a pivo.
    Vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta.
    Rozohrejeme fritovací hrniec na 180 stupňov.
    Ružičky karfiolu postupne obalíme v cestíčku a na horúcom tuku dozlata usmažíme.
    Karfiol vytiahneme z tuku a necháme ho odkvapkať
    na papierovej utierke.
    Podávame s tatárskou omáčkou.
Top