Mrvencová polievka
Kategória: 
1 l vody , 2-3 stredne veľké zemiaky, 1 cibuľa , 1 lyžica oleja, mleté čierne korenie, majorán, 1 kocka zeleninového bujónu, 80 g hrubej múky, 1 vajce , soľ

Mrvencová polievka - príprava

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou a vložíme zemiaky nakrájané na kocky.
    Mierne osolíme, pridáme bujón a varíme.
    Medzitým si pripravíme tuhé cesto z múky, vajca a zo soli. Ak je redšie, po troškách pridávame múku.
    Cesto nastrúhame na veľkom strúhadle.
    Keď sú zemiaky takmer hotové, zavaríme do polievky mrvence. Varíme ich asi 2 minúty, kým nevyplávajú navrch.
    Nakoniec polievku dochutíme korením a majoránom.
Top