Zelerová polievka
Kategória:
400 g zeleru,
2 veľké jablká,
2 ks zelerovej vňate,
2 žĺtky,
100 ml sladkej smotany,
šťava z polovice citróna,
1 lyžička práškového cukru,
1 kocka masoxu ,
soľ
Zelerová polievka - príprava
Umytý a očistený zeler postrúhame a osolíme.
Kocku masoxu rozpustíme v 400 ml horúcej vody a obaríme zeler.
Necháme 30 minút stáť a potom rozmixujeme s očistenými pokrájanými jablkami a sladkou smotanou.
Ochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom.
Podávame s nadrobno posekanou zelerovou vňaťou.
Kategória:
400 g zeleru,
2 veľké jablká,
2 ks zelerovej vňate,
2 žĺtky,
100 ml sladkej smotany,
šťava z polovice citróna,
1 lyžička práškového cukru,
1 kocka masoxu ,
soľ
Zelerová polievka - príprava
Umytý a očistený zeler postrúhame a osolíme.
Kocku masoxu rozpustíme v 400 ml horúcej vody a obaríme zeler.
Necháme 30 minút stáť a potom rozmixujeme s očistenými pokrájanými jablkami a sladkou smotanou.
Ochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom.
Podávame s nadrobno posekanou zelerovou vňaťou.
Kocku masoxu rozpustíme v 400 ml horúcej vody a obaríme zeler.
Necháme 30 minút stáť a potom rozmixujeme s očistenými pokrájanými jablkami a sladkou smotanou.
Ochutíme citrónovou šťavou a práškovým cukrom.
Podávame s nadrobno posekanou zelerovou vňaťou.