Babičkin krémeš
500 g lístkového cesta, čokoládová poleva Na cesto: 5 vajíčok, 200 g práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 80 g mletých orechov, 1 prášok do pečiva Na krém: 0,5 l mlieka, 5 lyžíc hladkej múky, tuk na pečenie, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, troška rumu

Babičkin krémeš - príprava

    Lístkové cesto rozdelíme na 2 pláty a upečieme.
    Zo surovín pripravíme cesto a upečieme.
    Krém: Múku zmiešame s trochou mlieka, pomaly pridávame do mlieka s cukrom a varíme, kým nevznikne hustá kaša. Po vychladnutí ju zmiešame s tukom na pečenie, spolu so zvyškom cukru. Aromatizujeme rumom.
    Polovicu krému rozotrieme na lístkový plát, prikryjeme pripraveným cestom, potrieme krémom a prikryjeme druhým plátom lístkového cesta.
    Vrch koláča posypeme cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou.
Top