Orechová bábovka
5 vajec, 12 dkg hladkej špeciálnej múky, 8 dkg mletých orechov, za hrsť nasekaných orechov, za hrsť hrozienok, 1 prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor, 20 dkg práškového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody

Orechová bábovka - príprava

    Žĺtka vymiešame do penista s práškovým cukrom. Pridávame po troške olej a vodu. Múku premiešame s práškom do pečiva a pomletými orechmi pridáme do zmesi.
    Z bielkov a vanilínového cukru vyšľaháme sneh, ktorý zľahka primiešame. Nakoniec pridáme za hrsť hrozienok a za hrsť nahrubo nasekaných orechov.
    Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 °C, približne 40 – 45 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Top