Žĺtkové tyčinky
310 g masla, 310 g práškového cukru, 310 g vlašských orechov, 75 g hladkej múky, 75 g hrubej múky, 1 vanilínový cukor, 1 lyžička nastrúhanejcitrónovej kôry, 7 bielkov POLEVA: 7 žĺtkov, 280 g práškového cukru, 1 lyžica rumu (môžeme vynechať)

Žĺtkové tyčinky - príprava

    Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
    Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
    Žľtky spojíme s cukrom a rumom (nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame) a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 centimetrov dlhé tyčinky.

    Dobrá rada:
    Na krájanie použite nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.
Top