Žĺtkové tyčinky
Kategória:
310 g masla,
310 g práškového cukru,
310 g vlašských orechov,
75 g hladkej múky,
75 g hrubej múky,
1 vanilínový cukor,
1 lyžička nastrúhanejcitrónovej kôry,
7 bielkov
POLEVA:
7 žĺtkov,
280 g práškového cukru,
1 lyžica rumu (môžeme vynechať)
Žĺtkové tyčinky - príprava
Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
Žľtky spojíme s cukrom a rumom (nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame) a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 centimetrov dlhé tyčinky.
Dobrá rada:
Na krájanie použite nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.
Podobné recepty
Kategória:
310 g masla,
310 g práškového cukru,
310 g vlašských orechov,
75 g hladkej múky,
75 g hrubej múky,
1 vanilínový cukor,
1 lyžička nastrúhanejcitrónovej kôry,
7 bielkov
POLEVA:
7 žĺtkov,
280 g práškového cukru,
1 lyžica rumu (môžeme vynechať)
Žĺtkové tyčinky - príprava
Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
Žľtky spojíme s cukrom a rumom (nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame) a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 centimetrov dlhé tyčinky.
Dobrá rada:
Na krájanie použite nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.
Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
Žľtky spojíme s cukrom a rumom (nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame) a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrieme po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne 6 centimetrov dlhé tyčinky.
Dobrá rada:
Na krájanie použite nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.