KURACIA ROLÁDA
Kategória: 
300 g vykosteného kuracieho mäsa, 300 g postrúhaného údeného syra, 50 g bryndze, 50 g mäkkého syra, 50 g rastlinného ruku, 3-4 mladé cibuľky, 1 väčšiu sterilizovanú uhorku, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 150 ml hustého kečupu, 1 plnú lyžičku želatíny.

KURACIA ROLÁDA - príprava

    Postrúhaný syr zabalíme do alobalu, vložíme do horúcej vody a necháme roztopiť.
    Ešte teplý ho rozvaľkáme (na alobale) do tvaru obdĺžnika. Mäso uvaríme a pomelieme.
    Želatínu dáme napučať do vlažnej vody.
    Tuk, mäkký syr a bryndzu dobre vymiešame.
    Pridáme pokrájanú uhorku a cibuľky, napučanú želatínu, pomleté mäso, kečup a posekanú petržlenovú vňať.
    Okoreníme, ak treba osolíme a dobre zmiešame.
    Na rozvaľkaný syr rozotrieme mäsovú plnku, pomocou alobalu zvinieme roládu, konce trochu pritlačíme.
    Dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
    Pred podávaním pokrájame na kolieska.
Top