Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa
1 balenie lístkového cesta, 2 PL slivkového lekváru, 250 g maku, 150 g práškového cukru, 80 g hrozienok, 40 g masla, 2-3 jablká,1 banán, ½ dcl mlieka, rozšľahané vajíčko na potretie,práškový cukor na posypanie

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa - príprava

    Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri.
    Do práškového cukru vylejte 1/2 mlieka a vymiešajte do hladka,pridajte 2 polievkové lyžice slivkového lekváru, pridať aj rozpustené maslo,hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody. Pridáme nastrúhané jabĺčka, banán,
    zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame.
    Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť.
    Pravdepodobne ju moc nezviniete, nakoľko je plnky veľa, tak iba preložte okraje a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala.
    Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte vidličkou - jemne.
    Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov.
    Vychladnutú ju bohato poprášte cez sitko práškovým cukrom.
Top