Štedrák na vianoce
Cesto: 1 kg hrubej múky, 2 dl mlieka, 12 dkg smetol, 10 dkg cukru, 2 dkg droždia, 3 žĺtky, citrónová kôra, vanilkový cukor Plnka 1: 25 dkg slivkového lekváru, citrónová kôra, Plnka 2: 25 dkg mletých orechov, 3 dkg piškótových omrvín, 2 dl mlieka, 8 dkg kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónová kôra, Plnka 3: 20 dkg mletého maku, 2 dl mlieka, 12 dkg cukru, 1 dkg masla, vanilkový cukor, trochu citrónovej kôry, Plnka 4: 30 dkg tvarohu, 8 dkg kryštálového cukru, 8 dkg masla, 2 dkg hrozienok, 2 žĺtky, 2 bileky, vanilkový cukor, citrónová kôra

Štedrák na vianoce - príprava

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov.
    4 kusy rozvaľkáme asi na hrúbku jedného prsta a
    do remoskovej formy ukladáme postupne na to plnky.
    Pričom plnku 2 a 3 uvaríme.
    Na vrch dáme 4 plnku, ktorú vyšľaháme.
    Z piateho dielu cesta urobíme mriežky.
    Pečieme asi 1 hodinu.
Top