Baklažánová musaka
Kategória:
672 KJ – 1 osoba
(2 porcie),
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálka miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky
cesnaku, soľ, oregáno, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na
varenie, mletá červená paprika, vegeta, 2 ČL Flory.
Baklažánová musaka - príprava
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatej Flore krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkka.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oregánom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Podobné recepty
Kategória:
672 KJ – 1 osoba
(2 porcie),
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálka miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky
cesnaku, soľ, oregáno, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na
varenie, mletá červená paprika, vegeta, 2 ČL Flory.
Baklažánová musaka - príprava
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatej Flore krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkka.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oregánom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oregánom.
Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.