Kyslé zemiaky s parmezánom
Kategória:
1077 KJ -
3 stredne veľké zemiaky, 1 ČL olivového oleja , 1 menší pór, 2 PL acidofilného mlieka s 1,0 % tuku, 1PL strúhaného parmezánu
so zníženým obsahom tuku (25 % t.v.s.), 2 ČL posekanej pažítky,
soľ, vegeta.
Kyslé zemiaky s parmezánom - príprava
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na štvrťky.
Dáme variť do vriacej, mierne osolenej vody do mäkka a po uvarení scedíme.
Pór očistíme, pokrájame na kolieska a krátko orestujeme na olivovom oleji.
Orestovaný pór zmiešame so zemiakmi, polejeme acidofilným mliekom ochuteným vegetou, posypeme strúhaným parmezánom a posekanou pažítkou.
Podobné recepty
Kategória:
1077 KJ -
3 stredne veľké zemiaky, 1 ČL olivového oleja , 1 menší pór, 2 PL acidofilného mlieka s 1,0 % tuku, 1PL strúhaného parmezánu
so zníženým obsahom tuku (25 % t.v.s.), 2 ČL posekanej pažítky,
soľ, vegeta.
Kyslé zemiaky s parmezánom - príprava
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na štvrťky.
Dáme variť do vriacej, mierne osolenej vody do mäkka a po uvarení scedíme.
Pór očistíme, pokrájame na kolieska a krátko orestujeme na olivovom oleji.
Orestovaný pór zmiešame so zemiakmi, polejeme acidofilným mliekom ochuteným vegetou, posypeme strúhaným parmezánom a posekanou pažítkou.
Dáme variť do vriacej, mierne osolenej vody do mäkka a po uvarení scedíme.
Pór očistíme, pokrájame na kolieska a krátko orestujeme na olivovom oleji.
Orestovaný pór zmiešame so zemiakmi, polejeme acidofilným mliekom ochuteným vegetou, posypeme strúhaným parmezánom a posekanou pažítkou.