Punčová torta
7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťava, 150 g vlašských orechov, 80 g malinového džemu, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy POLEVA: 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu

Punčová torta - príprava

    Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame a zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame. Z cesta odoberieme jednu tretinu, pridáme k nej kakao, nalejeme ju na plech vyložený papierom a upečieme vo vyhriatej rúre. Zvyšné cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečieme.
    Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájame na malé kocky, polejeme ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridáme rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa. Všetko spolu dobre premiešame.
    Upečený korpus potom pozdæžne rozkrojíme, na spodný diel navrstvíme kakaovo–rumovú plnku a zakryjeme ju druhou polovicou korpusu.
    Povrch torty natrieme malinovým džemom a rumovou polevou,ktorú pripravíme z práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 minút)
Top