7 vajec,
150 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor,
140 g krupicovej múky,
20 g kakaa,
150 g kryštálového cukru na sirup,
100 ml rumu,
malinová šťava,
150 g vlašských orechov,
80 g malinového džemu,
tuk na vymastenie formy,
múka na vysypanie formy
POLEVA:
200 g práškového cukru,
2 lyžice rumu
Punčová torta - príprava
Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame a zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame. Z cesta odoberieme jednu tretinu, pridáme k nej kakao, nalejeme ju na plech vyložený papierom a upečieme vo vyhriatej rúre. Zvyšné cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečieme.
Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájame na malé kocky, polejeme ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridáme rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa. Všetko spolu dobre premiešame.
Upečený korpus potom pozdæžne rozkrojíme, na spodný diel navrstvíme kakaovo–rumovú plnku a zakryjeme ju druhou polovicou korpusu.
Povrch torty natrieme malinovým džemom a rumovou polevou,ktorú pripravíme z práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 minút)