Zapekaný karfiol s mletým mäsom a syrom
500 g mletého bravčového pliecka, 2 cibule, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, oregano, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 väčší karfiol, 2 väčšie zemiaky, 200 g tvrdého syra, 1 sladkú smotanu.

Zapekaný karfiol s mletým mäsom a syrom - príprava

    Karfiol rozoberieme na ružičky a varíme asi 5 minút
    v slanej vode.
    Vyberieme necháme odkvapkať.
    Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska.
    Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a mleté mäso ktoré dusíme asi 20 minút. Pridáme cesnak a oregano.
    Keď sa mäso udusilo a postilo šťavu odstavíme z ohňa.
    Misu vymastíme trochou oleja, na spodok dáme zemiaky pokrájané na kolieska, na to navrstvíme karfiol narezaný
    na 1,5 cm plátky, navrstvíme udusené mleté mäso, opäť dáme karfiol a na vrch zemiaky.
    Jednotlivé vrstvy posolíme.
    Misku zalejeme sladkou smotanou, posypeme syrom postrúhaným nahrubo a posypeme oreganom.
    Prikryjeme a zapekáme v rúre asi 45 minút pri teplote 150 až 180 stupňov oC.
    Podávame so zeleninovým šalátom.
Top