Zemiakové rohlíky s orechovou plnkou
35 dkg hladkej múky, 20 dkg varených nastrúhaných zemiakov, 5 dkg cukru krupice, 5 dkg rozpusteného masla, ½ kocky kvasníc, 125 ml mlieka, štipku soli, 1 vajíčko, citrónová kôra Plnka: 12 dkg cukru, 12 dkg nastrúhaných orechov, 10 dkg strúhanky, 2 lyžice marmelády, 12 lyžíc mlieka, citrónová kôra

Zemiakové rohlíky s orechovou plnkou - príprava

    Cesto poriadne prepracujeme a necháme vykysnúť.
    Mlieko privedieme do varu, pridáme cukor, orechy
    a strúhanku.
    Zvaríme a pridáme marmeládu a citrónovou kôru.
    Necháme vychladiť.
    Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky.
    Rozváľkame na placku a radielkom rozdelíme na 8 dielikov. Naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožteka.
    Na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte chvíľu kysnúť.
    Upečené posypeme cukrom.
Top