Kardinálov koláč
CESTO 50 g polohrubej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku, 10 vajec, 290 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, práškový cukor na posypanie PLNKA: 500 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 4-5 lyžíc slivkového lekváru

Kardinálov koláč - príprava

    Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.
    Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
    Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
    Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom
Top