Kardinálov koláč
Kategória:
CESTO
50 g polohrubej múky,
1 lyžica kypriaceho prášku,
10 vajec,
290 g kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
práškový cukor na posypanie
PLNKA:
500 ml smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky,
4-5 lyžíc slivkového lekváru
Kardinálov koláč - príprava
Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.
Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom
Kategória:
CESTO
50 g polohrubej múky,
1 lyžica kypriaceho prášku,
10 vajec,
290 g kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
práškový cukor na posypanie
PLNKA:
500 ml smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky,
4-5 lyžíc slivkového lekváru
Kardinálov koláč - príprava
Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.
Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom
Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom