Božské šľahačkové rezy
VANILKOVÝ KRÉM: 170 g Hery, 80 g Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1-2 lyžice kakaa, rumová aróma ORECHOVÝ KRÉM: 70 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 50 g vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, mlieko, rumová aróma NA OZDOBENIE: 6 kivi, 200 g jahôd, 750 ml smotany na šľahanie, 1 stužovadlo do šľahačky, čokoláda

Božské šľahačkové rezy - príprava

    Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty.
    Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao.
    Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
    Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém.
    Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Top