Pudingový koláč s ovocím
CESTO: 600 g hladkej múky, 12 g kypriaceho prášku, 150 g Hery, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 100 g práškového cukru, soľ PLNKA: 1,5 kg ľubovoľného ovocia, 3 lyžice pomletých orechov, 1 vanilkový puding v prášku, 500 ml mlieka, kryštálový cukor podľa chuti, 1 vajce na potretie koláča

Pudingový koláč s ovocím - príprava

    Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, štipku soli, Heru, práškový cukor, vajcia, vlažné mlieko a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.
    Jednu časť cesta vyvaľkáme, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme pomletými orechmi. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding podľa návodu na obale a vlažný ho rozotrieme na orechy. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, väčšie kúsky pokrájame a poukladáme na puding.
    Z druhej časti cesta urobíme na plnku mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Top