Nepečený želatínový zákusok
7 vajec, 15 lyžíc práškového cukru, 5 balíčkov vanilínového cukru, 600 ml horúcej vody, 4 balíčky želatíny (po 20 g), 2 lyžice kakaa, 3 kyslé smotany, 300 ml jahodového sirupu

Nepečený želatínový zákusok - príprava

    1.vrstva: Štyri bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 5 lyžíc práškového cukru a 1 vanilínový cukor. Do snehu postupne po jednom zapracujeme 4 žĺtky. V 150 ml horúcej vody rozpustíme 1 balíček želatíny, necháme trocha vychladnúť a vlažné nalejeme do snehovej masy. Premixujeme a vylejeme na suchý hlboký plech. Dáme stuhnúť do mrazničky.
    2. vrstva: Postup je rovnaký ako pri príprave prvej vrstvy, ale použijeme len 3 vajíčka a do zmesi navyše pridáme 2 lyžice kakaa. Kakaovú vrstvu po vychladnutí nalejeme na prvú vrstvu.
    3. vrstva: Tri kyslé smotany zmiešame s 5 lyžicami práškového cukru a 3 balíčkami vanilínového cukru. Nakoniec primiešame želatínu rozpustenú v 150 ml horúcej vody. Nalejeme na druhú vrstvu.
    4. vrstva: Zmiešame 300 ml jahodového sirupu s 300 ml studenej vody, pridáme želatínu rozpustenú v horúcej vode a miešame do bodu varu. Po vychladnutí opatrne nalejeme na tretiu vrstvu. Zákusok dáme do chladu stuhnúť.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby