CESTO:
6 vajec,
300 g práškového cukru,
150 ml oleja,
150 ml mlieka,
300 g polohrubej múky,
1,5 balíčka kypriaceho prášku
KRÉM:
2 balíčky práškovej šľahačky,
2 balíčky vanilínového cukru,
3 kyslé smotany Rajo,
6 lyžíc práškového cukru,
4 kivi
POLEVA:
500 ml vody,
1 práškový džús s príchuťou kivi,
1 balíček Zlatého klasu
Kivi zákusok - príprava
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.