100 g pomletého maku,
125 ml mlieka,
60 g masla,
140 g práškového cukru,
3 vajcia,
30 g pomletých orechov,
10 g hrozienok,
vanilínový cukor,
90 g hladkej múky,
1/2 balíčka kypriacho prášku,
čokoládová alebo citrónová poleva
Makový chlebíček - príprava
Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
Postupne pridávame žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilínový cukor, preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. V horúcej rúre pečieme asi 40 minút.
Po vychladnutí chlebík polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.