Makový chlebíček
100 g pomletého maku, 125 ml mlieka, 60 g masla, 140 g práškového cukru, 3 vajcia, 30 g pomletých orechov, 10 g hrozienok, vanilínový cukor, 90 g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriacho prášku, čokoládová alebo citrónová poleva

Makový chlebíček - príprava

    Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
    Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
    Postupne pridávame žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilínový cukor, preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
    Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. V horúcej rúre pečieme asi 40 minút.
    Po vychladnutí chlebík polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Top